Merkur 34C saapui postissa todella nopeasti; siitä lämpimät kiitokset Razor Masterille!

Asensin höylään sen mukana tulleen Merkur Super -terän. Ensin lämmin suihku, jonka aikana pesin kasvot huolellisesti ja sitten kokeilemaan!

201403212116001-normal.jpg

Ensin laskin lämmintä vettä pieneen kulhoon, ja laitoin partasudin siihen tekeytymään. Päätin ottaa varman päälle, ja laskin lavuaarin täyteen kuumaa vettä, ja upotin siihen kaksi pientä kasvopyyhettä. Ensimmäisestä puristin suurimmat vedet pois, ja laitoin sen kasvoille. Kun se oli jäähtynyt, vaihdoin tilalle toisen pyyhkeen.

Parran pehmittämisen jälkeen ravistin enimmät vedet sudista pois, ja tein vaahdon Body Shopin Maca Root Shave Creamista. Sudin ensimmäisen vaahtokerroksen kasvoille huolellisesti pyöritellen ja lopuksi vielä maalaten viimeistellen. Tämän jälkeen asetin lämpimän pyyhkeen hetkeksi kasvoille.

Lämpimän pyyhkeen jälkeen sudin vaahdon uudelleen kasvoille, ja sitten pääsin kokeilemaan jännittävintä vaihetta: partahöylällä ajoa. Aloitin korvan vierestä myötäkarvaan vetäen, ja heti ensimmäisestä vedosta kävi selväksi, että Merkur pesee moniterähöylät mennen tullen! Jokaisella vedolla varmuus Merkurin käytöstä kasvoi, enkä enää pelännyt sitä, että vetäisin viillon poskeen.

Lisättyäni uuden kerroksen partavaahtoa pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa sivukarvaan ajoa. Miten tämä ei ollut ennen tullutkaan mieleen? Tähän saakka olen moniteräisellä ajanut ensin myötäkarvaan ja toisen kerran suoraan vastakarvaan. Ylähuuli ja leuka olivat haasteellisimmat sivukarvaan ajettavat, mutta näihin muodostunee rutiini ajan saatossa harjoittelun jälkeen.

Lopuksi kokeilin vielä vastakarvaan ajoa, ja taas kerran ylähuuli oli hankalin. Siihen jäikin pieni sänki, koska jouduin olemaan terän kanssa varovainen, mutta tämän kanssa pystyy elämään. Ensi kerralla sitten paremmin.

Lopuksi vielä huuhtelu kylmällä vedellä, kuivaus ja balsamin levitys. Balsami hieman kirveli, mutta ei läheskään niin paljon kuin edellisessä, kertakäyttöhöylällä tehdyssä ajossa.

Kokonaisuutena ajokokemus oli aivan toista luokkaa kuin tähän saakka moniterähöylällä tai sähköparranajokoneella. Sijoitus Merkur 34C:hen todellakin kannatti! Mutta aina voi parantaa, ja tälläkin hetkellä on mietinnässä uusi tilaus Razor Masterille. Josko vaikka jotain toista partavoidetta...