Verkkokauppa Trendhim, joka myy miesten korujen ja asusteiden lisäksi myös parranajotuotteita, lähetti minulle arvioitavaksi maineikkaan brittiläisen Taylor of Old Bond Streetin The St. James Collection Luxury Shaving Cream -parranajovoiteen. Jeremiah Taylor perusti nimeään kantavan yrityksen vuonna 1854, joten jos firma on valmistanut tuotteita yli 160 vuoden ajan, ne eivät voi olla kovin huonoja. Koska parranajovoiteen nimi viittaa luksustuotteeseen, odotukset olivat tietysti korkealla.

201510171245005.jpg

 

Voidetta on pakattu muovipurkkiin 150 grammaa. Kun kannen avaa, sen alla on vielä erillinen muovinen välikansi, joka estää voidetta kuivumasta.

Parranajovoiteen tuoksu on erittäin raikas, moniulotteinen ja - etten sanoisi - hajuvesimäinen. Kerrankin oma arvio osui oikeaan, sillä valmistaja kuvaa tuoksua "raikkaaksi, maskuliiniseksi saniaistuoksuksi, jonka latvatuoksuina ovat bergamotti ja mandariini, jotka kietoutuvat yhteen raikkaan merellisten sitrusnuottien kanssa, joita tukee hedelmäisen kukkainen sydäntuoksu, joka lepää metsäisen meripihkan päällä". Kerrassaan mainio tuoksu, joka ei kuitenkaan ole hyökkäävän voimakas.

Valmistajan nettisivujen mukaan parranajovoide sisältää korianteriöljyä, kuljenpolviöljyä, Lavandin grossoa (laventeli), sitruunaöljyä, patsuliöljyä, mäntyöljyä ja piparminttuöljyä. Näistä nimenomaan kurjenpolvi, laventeli, sitrus ja mäntyöljyn pihka rakentavat saniaistuoksun (fougere).

Ainesosaluettelo kertoo tuotteesta seuraavaa: Aqua, Stearic Acid, Myristic Acid, Potassium Hydroxide, Coconut Acid, Glycerin, Triethanolamine, Parfum, Sodium Hydroxide, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, (Parfum contains: Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene).

Normaalisti valmistelen ihoni parranajoöljyllä ja teen vaahdon kulhossa, mutta ensikokeilun kunniaksi ajattelin elää vaarallisesti ja jättää öljyn kokonaan pois ja vaahdottaa voiteen suoraan kasvoille. Sutina käytin Omega 10049:ää ja höyläksi valikoitui luotto-DE Merkur 34C Personnan terällä.

Voide muodosti paksun ja erittäin liukkaan vaahdon. Vaahto oli jopa niin liukasta ja riittoisaa, että kun passien välillä kastelin kasvot vedellä, kasvoille jääneet vaahdon rippeet sekoittuivat veteen, josta muodostui kasvoille lähes suoraan uusi erittäin liukas pohja. Vaahto on tässä yhteydessä ehkä hieman liioiteltu termi, mutta jos The Bluebeards Revengen parranajoneste on tuttu, niin tästä tuli voimakas deja vu siihen suuntaan. Pelkästään tällä veden ja vaahdon rippeiden sekoituksella en kuitenkaan uskaltautunut tekemään uutta passia, vaan suosiolla sivelin uuden vaahtokerroksen - oikeastaan vain päästäkseni nuuhkimaan vaahdon tuoksua lisää. Toinen ja kolmaskin passi sujuivat ongelmitta.

Toisella testikerralla vaahdotin voiteen kulhossa. Aluksi suti oli hieman liian kuiva, mutta kun lisäsin vähän vettä ja aloin vatkata Omegaa uudelleen, vaahtoa alkoi pursuta kulhon reunojen yli kuin uretaania olisi purkista suihkuttanut. Tälläkin kertaa jätin parranajoöljyn pois, enkä havainnut minkäänlaista ärsytystä. Terä liukui iholla sulavasti ja kolmen päivän sänki lakosi surutta. Tällä kertaa tyydyin kahteen ja puoleen passiin (leuan sivut otin vielä vastakarvaan).

Hinnaltaan tämä parranajovoide sijoittuu suurin piirtein keskiluokkaan, mutta ominaisuuksiltaan kärkikastiin. Näin ollen nimi Luxury Shaving Cream ei ole mielestäni lainkaan liioiteltu, vaan tuote on todella laadukas ja erittäin miellyttävän tuoksuinen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä parranajovoidetta, mikäli arvostat runsaita, raikkaita sitruspohjaisia tuoksuja ja haluat helpon ajon.