Toinen Trendhimiltä kokeiltavaksi lähetetty tuote on Tcheon Fung Singin Lonicera-parranajovoide.

Tcheon Fung Sing eli kavereiden kesken TFS on kaukoitään viittaavasta nimestään huolimatta italialainen tuotemerkki. Kun ensimmäisen kerran törmäsin tähän nimeen, ensimmäinen mielikuva oli jostain halvasta kiinalaisesta kopiosta ja tökeröstä yrityksestä valmistaa edes siedettävä parranajotuote. Kasvaako kiinalaisilla edes parta? Mitä ne tällaisella tekevät? Varmasti ovat tähänkin sotkeneet melamiinia tai hyönteismyrkkyjä.

Luonnollisesti omat typerät mielikuvani ovat niin metsässä kuin olla voivat. Tai no, sen verran niissä on totuuden siementä, että nimensä tämä yritys on saanut sen perustajalta, herra Tcheon Fung Singiltä, joka syntyi Kiinassa 1900-luvun alkupuolella. Mies muutti Italiaan vuonna 1930. Toisen maailmansodan aikaan hänet suljettiin sotavankileirille, josta vapautui sodan päättymisen jälkeen ja meni naimisiin italialaisen naisen kanssa.

Vuonna 1945 Tcheon Fung Sing perusti Torinoon pienen kasvipohjaisia parranajosaippuoita valmistavan yrityksen yhdessä vaimonsa kanssa. Saippuoiden lisäksi he myivät Saksan Solingenissa valmistettuja partateriä omalla tuotemerkillään. Vuonna 1951 yritys palkittiin parranajotuotteistaan kultamitalilla.

Vuosikymmenten aikana yritys on säilynyt perheen omistuksessa: ensin Tcheonin tyttären Gabriella Tcheonin ja nykyään tämän tyttären eli herra Tcheonin tyttärentyttären Paola Barilen johtamana. Tuotteet valmistetaan edelleen käsityönä vanhoja valmistustapoja kunnioittaen ja kasvipohjaisia raaka-aineita käyttäen ilman säilöntäaineita.

Lonicera-partavoide kuuluu TFS:n Linea Pelli Sensibili -sarjaan, joka on tarkoitettu herkälle iholle. Sarjan toinen tuote on Mandorlatte, ja kummatkin sisältävät herkkää ihoa hoitavaa jojobaöljyä eikä niissä ole käytetty allergisoivia ainesosia.

Loniceran valmistusaineet ovat: Stearic Acid, Aqua, Cocos Nucifera Oil, Potassium Hydroxide, Sodium Hydroxide, Simmondsia Chinensis Seed Oil (Golden Jojoba Oil), Parfum.

Nimensä mukaisesti Lonicerassa tuoksuu kuusama ja hunaja. Tuoksu luokitellaan kukkaistuoksuksi, ja se on miellyttävä.

Lonicera-purkin etiketissä lukee "shaving cream", mutta koostumukseltaan tämä on enemmän saippua kuin voide. Olin liian hätäinen sudin latauksessa ensimmäisessä vaahdotuksessa, ja vaahtoa ei tahtonut syntyä millään vaikka kuinka vispasin. Purkki piti uudelleen avata ja ottaa uusintalataus, minkä jälkeen vaahtoa alkoikin syntyä. Vettä sai pariinkiin otteeseen lisätä, eli turhan kuivalla sudilla ei kannata alkaa vaahdottaa.

Ensimmäisellä kerralla ajoin ilman öljyä saadakseni paremman tuntuman vaahdon liukkauteen. Vaahto oli paksua, mutta liukkaus ei yltänyt aivan parhaimpien voiteiden tasolle (verrattuna esim. TOBS St James Luxury Shaving Cremeen). Uusintavaahdotukset vahvistivat ensimmäisen kerran havainnon, eli liukkautta saisi olla hieman enemmän - varsinkin kun kyseessä on herkälle iholle tarkoitettu partavoide. Jos liukkautta ei ole riittävästi, terän mekaaninen rasitus ärsyttää ihoa enemmän. Missään nimessä huono tuote ei kuitenkaan ole kyseessä.