Kauan aikaa sitten Facebookin Parranajajat-ryhmässä eräs herrasmies kertoi tilanneensa Unkarista pienen saippuapajan parranajosaippuoita. Saippuoita kehuttiin, joten pakkohan niitä oli tilata kokeiltavaksi.

Kyseessä on Benke Erikan parranajosaippua numero 2, jota on saatavissa usealla eri tuoksulla. Itselleni valikoituivat seuraavat tuoksut:

  • Sands of Morocco (mm. santelipuu, myski, neilikka)
  • Barber Shoppe (mm. basilika, bergamotti, oak moss, patchouli)
  • Sedona (mm. mandariini, ruusu, vetiver, santelipuu, vanilja, meripihka, tonkapapu)
  • Pacific Waters (mm. merisuola, vetiver, seetripuu, salvia, korianteri)
  • Tobacco Leaf & Amber (mm. hunaja, tupakka, sitrus, mausteet).

Benke Erikan saippuapajan nettisivusto on unkarinkielinen, mutta onneksi Chromessa on fiksu toiminto, joka kääntää lennossa sivun tekstin haluamalle kielelle. Härmänkielinen käännös ei ole painokelpoista, mutta perusidea tulee selväksi ja tilauksen tekeminen onnistuu mainiosti!

65–70 g saippuakiekko ei ole hinnalla pilattu: blogitekstin laatimishetkellä kiekon hinta on 990 forinttia eli päivän kurssin mukaan 3,17 €! Kesäkuussa 2016 postikulut olivat 4700 forinttia eli 15,07 €, joten koko lähetyksen hinnaksi tuli per kiekko 6,19 €.

Saippua nro 2 sisältää talia ja kasvisperäisiä ainesosia: Aqua, Potassium Tallowate, Sodium Tallowate, Potassium Stearate, Sodium Stearate, Potassium Cocoate, Sodium Cocoate, Potassium Castorate, Sodium Castorate, Sodium Lactate, Glycerin, Fragnance.

Kuten olen ennenkin todennut, tuoksujen kuvailu ei ole minun vahvinta alaani. En siis yritä tehdä sitä näidenkään saippuoiden kohdalla. Sen mitä voin niistä sanoa on, että tuoksu on kohtuullisen moniulotteinen ja voimakas, mutta ei ainakan minun nenääni missään nimessä liian voimakas. Esim. TOBS ruusun tuoksuinen parranajovoide on niin voimakkaan tuoksuinen, että siitä saa helposti pään kipeäksi.

Benke Erikan saippuoissa on hinta-laatusuhde kohdillaan jos missä! Saippuasta saa helposti paksun, kermamaisen vaahdon, joka on liukas ja suojaava. Jos miettii mihin muutaman ylimääräisen euron voisi kuluttaa, tässä on oiva ja lämpimästi suositeltava kohde.