The Bluebeards Revenge lähetti kokeiltavaksi pari tuotetta: Cooling Moisturiserin ja Eau deToiletten. Suomessa TBR:n tuotteita myyvät verkkokaupoista ainakin Groom, Razor Master, Shaveclub ja Vapaaherra.

Pääkallologo jakaa yleisön mielipiteitä: joidenkin mielestä tuotepakkaukset ovat tyylikkäitä ja miehekkäitä, ja toisten mielestä pääkallo on tarkoitettu vain houkuttelemaan nuorempaa käyttäjäkuntaa. Oli miten oli, TBR:n tuotteet ovat yleisesti ottaen laadukkaita ja ennen kaikkea hyvän tuoksuisia.

Molemmissa kokeiluun saamissani tuotteissa on luonnollisesti TBR:n omaleimainen tuoksu. Pääkallologolla varustetuissa pakkauksissa onkin teksti jossa todetaan, että valmistaja kertoo heti millainen tuoksu on, kun keksii sille sopivan kuvauksen. Jokainen, joka joskus on TBR:n tuotteita nuuhkinut, tunnistaa tuoksun varmasti!

Cooling moisturiser on pakattu 100 ml pumppupulloon. Voide on riittoisaa, ja yksi kokonainen painallus on ehkä hieman liikaa ainakin minun kasvoilleni – tai ainakin vähempikin riittää. Tuote levittyy helposti ja imeytyy nopeasti, eikä jätä ihoa rasvaisen oloiseksi. Itselläni on helposti rasvoittuva iho, mutta tuote ei aiheuta lisäongelmia, eli kasvojen iho ei kiillä normaalia enempää voiteen käytön jälkeen. Voide kosteuttaa ihoa hyvin. Etenkin talvipakkasilla, kun ihoa muutoinkin kiristeli, voide oli tuote paikallaan. Voiteen tuoksu on kohtalaisen mieto eikä niin voimakas kuin esimerkiksi partavesissä. Esim. Taylor of Old Bond Streetin alkoholittoman voiteen tuoksu on voimakkaampi ja viipyilee iholla hieman pidempään.

Eau de toiletten käyttö ei enempiä selittelyitä kaipaa: sitä suihkutetaan oman maun mukaan sinne minne haluaa. (Parfymöörien vanha ohje on, että suihkuta tuoksua sinne mihin haluat sinua suudeltavan.) Ensimmäisellä käyttökerralla EdT:n tuoksu vaikutti voimakkaalta, mutta tuotetta pidempään käytettyäni huomasin, että tuoksu ei säilykään iholla kovinkaan pitkään; korkeintaan pari tuntia jos sitäkään. EdT:n osalta pitikin oikein verrata sitä muihin kaapista löytyviin tuotteisiin. Toki oma nenä tottuu iholle suikutettuun tuoksuun nopeasti eikä tuoksua hetken kuluttua enää välttämättä huomaa, mutta muihin tuotteisiin verrattuna eron kyllä selvästi huomaa.

Partavesistä Pinaud Clubman on mielestäni yksi hyvä referenssi tuoksun säilyvyyden suhteen. Kun sitä sivelee aamulla kasvoihin, sen tuoksun erottaa hyvin vielä työpäivän päätteeksikin. Sama on esimerkiksi Acqua di Gion ja Bossin EdT:n kanssa: tuoksu säilyy ainakin työpäivän verran.

Vaikka EdT:a suihkauttaa useammankin kerran, se ei riitä ylläpitämään tuoksua kovin pitkään. Tämä ei tietysti ole huono asia heille, jotka eivät haluakaan tuoksulta täystyrmäystä, joka aiheuttaa migreeniä itselle ja muille lähellä olijoille.