Kävin perheen kanssa eräässä Etelä-Suomen kauppakeskuksessa. Sillä aikaa, kun vaimo kiersi vaatekauppoja, minä käppäilin tyttären kanssa käytävillä. Satuimme Body Shop -liikkeen näyteikkunan taakse, ja silmäni osui partasuteihin. Olen jo jonkin aikaa halunnut päästä amerikkalaiseen parranajoon, ja olin jo katsellut Youtubesta videoita miten sellainen tehdään oikein pieteetillä. Amerikkalaista parranajoa käsittelevistä videoista oli luontevaa siirtyä opetusvideoihin, joissa neuvotaan miten asia hoidetaan partahöylällä.

Nyt, kun partasudit siinä nenän edessä olivat ja vieressä partavoidetuubit ja -purkit, poikkesin sisälle tutkimaan asiaa lähemmin. Kokeilunhalusta ostin partasudin ja -voiteen.

Olen tähän saakka ajanut partani pääasiassa Gillette Mach 3 - ja Fusion-terillä käyttäen partageeliä. Muutama vuosi sitten ostin Philipsin sähköparranajokoneenkin, mutta en oikein koskaan päässyt sinuiksi sen kanssa. Kasvojeni iho on sen verran herkkä, että se ei kestä sähköparranajokonetta ainakaan kuiva-ajossa. Kone oli kuitenkin mallia, jota voi käyttää myös suihkussa erillisen voiteen kanssa, ja sitä ihoni kesti hieman paremmin. Kuitenkin aina huomasin palanneeni partahöylän varteen, ja se tuntuu kyllä omimmalta tavalta lyhentää sänkeä.

Halusin tehdä ensimmäisen vertailuajon käyttäen ostamiani Body Shopin partasutia ja -voidetta sekä Gillette Blue II -kertakäyttöhöyliä, joita pihiyttäni olin ostanut. Valmistelin ihon parranajoa varten niillä ohjeilla, joita netistä löytyi, mutta ajokokemus ei ollut kovin erikoinen: ihoa kiristi ja kirveli ajon jälkeen, ja lisäksi laskin kolme verta vuotavaa haavaa.

Tämän ajon jälkeen laitoin tilaukseen ensimmäisen kunnon partahöyläni: Merkur 34C:n. Tämän ensimmäisestä käyttökokemuksesta sitten myöhemmin.