201510082224090.jpg

Fjellheim on norjalaisen Fitjar Såpekokerin käsityönä valmistama parranajovoide. Kuten jo edellisessä kirjoituksessani mainitsin, Fitjarin tuotanto lopetettiin (ja ollaan luojan kiitos aloittamassa uudelleen), joten heidän omilta nettisivuiltaan ei lenää öydä tietoja näistä mainioista tuotteista.

Klassisen parranajon maailma on kirjoittanut Fjellheimista arvostelun jo kaksi vuotta sitten, mutta on tämä niin erinomainen tuote ainakin minun mielestäni, että kyllä se ansaitsee toisenkin tarinoinnin.

Fjellheimin valmistusaineluettelo sanoo seuraavaa: Aqua, Stearic Acid, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Potassium Hydroxide, Glycerin, Olea Europaea (Olive) Oil, fragnance (essential oils), Sodium Hydroxide. Tuote on siis kasviöljypohjainen eikä sisällä säilöntäaineita.

Ensinuuhkaisu suoraan purkista antoi hyvinkin metsäisen tuoksun. Itse en kokemattomuuttani osannut tunnistaa tai erotella tuoksun ainesosia, mutta The Shaving Shackin tuotekuvauksessa kerrotaan, että Fjellheimissa tuoksuu kataja ja mänty. Ja näinhän se todellakin oli.

Voiteen tuoksu syveni vaahdotettaessa. Vaahtoa vatkatessani ja partaan sutiessani hetken aikaa kuvittelin olevani hämyisessä puusepänverstaassa kulkemassa puutarvikehyllyjen luona. Hyllyillä siistissä ojennuksessa tasaiseksi höylätyt laudat. Nenässä tummasävyiset puulajien tuoksut. Kerrassaan valloittava aromi! Toisaalta voin hyvin kuvitella, että Fjellheimin tuoksu ei ole kaikkien mieleen, mutta minä olen aivan myyty. Mielestäni Prospector Co:n Miss Annie Jones -parranajoöljy sopii tuoksunsa puolesta Fjellheimin kaveriksi erittäin hyvin - tai Fjellheim parrakkaan naisen kavaljeeriksi.

Voide on helppo vaahdottaa, ja se antaa hyvän liukkaan pohjan parranajolle. Olen samaa mieltä Klassisen parranajon maailman kanssa siitä, että vaahto suojaa hyvin eikä kuivu iholle. Ja jo pelkästään siitä ilosta, että saa levittää Fjellheimia kasvoille uudelleen ja uudelleen ja nuuhkia sen huumaavaa tuoksia, kolme passia menee lähes huomaamatta.

Voin erittäin lämpimästi suositella tätä tuotetta kaikille niille, jotka pitävät puun tuoksusta parranajotuotteissaan. Toivottavasti tätä tuotetta löytyy tulevaisuudessakin Fitjarin valikoimasta, eikä valmistus jäänyt pieneen erään.